FixSun ja World Vision yhteistyössä

Figmentor Oy on World Vision järjestön yhteistyökumppani. Olemme sitoutuneet avustamaan World Visionin Farmer Managed Natural Regeneration eli FMNR -metsitysmenetelmää. Menetelmällä on elvytetty aavikoitunutta maaperää jo 25 maassa. Jokaisella ostetulla FixSun – aurinkopaneelilla autamme ilmastoa tukemalla FMNR -metsitysmenetelmää 1000m2 / aurinkopaneeli

FMNR-metsitysmenetelmä

 

FMNR-menetelmä hyödyntää kaadetun puun kannon alta löytyvää maanalaista juuristoa. Viljelijät opetetaan katkomaan kannosta kasvavat heikoimmat vesat. Vahvoista vesoista kasvaa nopeasti vahvoja uusia puita.

Luonnon monimuotoisuus lisääntyy ja maaperän sekä veden laatu paranee. Yhteisön tulot ja ruokaturva paranevat merkittävästi. Kuivuuksien ja äkkitulvien riski pienenee, kun eroosio ei syö maaperää. Omaa kotia ei tarvitse jättää karujen ja toivottomien elinolosuhteiden vuoksi.

Nämä metsät toimivat myös hiilinieluina ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Metsiin sitoutuu enemmän hiilidioksidia kuin sieltä vapautuu ilmakehään.

 

World Vision

 

World Vision on maailmanlaajuinen kehitysyhteistyöjärjestö, joka harjoittaa kehitysyhteistyö- ja humanitaarista toimintaa 70 vuoden kokemuksella lähes 100 maassa. World Vision auttaa lapsia, perheitä ja yhteisöjä uskonnosta, rodusta, etnisyydestä tai sukupuolesta riippumatta.

World Vision tukee kehitysmaiden kestävää kehitystä, välittää humanitaarista apua luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreille, sekä työskentelee köyhyyden syiden poistamiseksi ja ihmisoikeuksien toteutumiseksi.